Circus Caps gaat starten!

4d2bdc5ad7ac97e659589d56a907be62      CIRCUS CAPS    vriendenvanPoehaa-logo-klein (1)

Het is zover we kunnen gaan starten , de NSGK en het VSB fonds hebben beiden een bijdrage toegezegd om ons circus CAPS te beginnen . René Hildesheim en Roger Heemskerk gaan aan de slag om de eerste bijeenkomsten te organiseren.

Marlies Hildesheim is bezig met de opstart van een eigen Website voor dit project, informatie volgt.

vsbfonds-pay-off-web            Logo nsgk voor web

Circus Caps wordt tevens ondersteund door de Stichting Upsite van Down.

3b4fe39902bc18691f361147123b1dc9_f108  

STICHTING DE UPSIDE VAN DOWN
Het kind met het Syndroom van down heeft een imagoprobleem. Kinderen met Downsyndroom zijn weluswaar vrolijk en muzikaal volgens de algemeen heersende opinie maar hebben vaak ook veel medische zorg nodig en kunnen lastig zijn. Maar is dat eigenlijk wel zo?
De laatste jaren is er zowel op medisch gebied als op het gebied van kennis over de ontwikkeling van kinderen met Downsyndroom grote vooruitgang geboekt. Hierdoor gaan kinderen met Downsyndroom nu vaker naar het reguliere onderwijs en vinden stages en werkplekken in de "normale" maatschappij. Helaas heeft de beeldvorming rondom Downsyndroom geen gelijke tred gehouden met deze positieve ontwikkeling. Door onbegripen onwetendheid krijgen kinderen met het Syndroom van Down vaak niet de kansen die zij verdienen. Door de positieve kant van Downsyndroom centraal te stellen streeft de stichting naar meer begrip, acceptatie en bewustwording binnen de maatschappij.