Circus Prikko

   CIRCUS PRIKKO IN DE OOSTHOF!             logo-diagonaal

Elke vrijdagmiddag van 15.00
uur tot 16.30 uur is er circusclub in De Oosthof: Circus Prikko. Docenten van Mr. Poehaa begelei- den de ruim twintig kinderen die zich voor het circus hebben ingeschreven, ondersteund door medewerkers van Diagonaal en vrijwilligers uit de buurt.

 

foto 1

Onlangs was Circus Prikko te zien op de straatspeelmiddag. Ook is het present op zaterdag 28 juni in winkelcentrum Presikhaaf.

Elke vrijdagmiddag is het een drukke bedoening in De Oosthof. De kinderen mogen eerst vrij oefenen met circusmaterialen, daarna volgt een opwarming en worden nieuwe technieken ge- oefend met diabolo’s, bordjes, flowersticks, ringen, loopkogels of op de koorddansinstallatie. Dat gebeurt vaak in twee of drie groepjes.

Midden in de les volgen een theateroefening of spelletje en wordt limonade gedronken.

Aan het eind van de les werken de kinderen in keuzegroepen. Er is dus veel afwisseling en er is veel mogelijk.

Stelten lopen is populair in het circus. Je ziet iedereen daarin met sprongen vooruit gaan. Als je een kunstje wilt leren en je doet er goed je best voor, dan kom je een stap verder. Oefening baart kunst.

De circusartiesten van Circus Prikko hebben op stelten meege- lopen in de carnavalsoptocht en geoefend voor de straatspeeldag. Zo zorgt Circus Prikko niet alleen voor een mooie activiteit voor kinderen in de wijk, maar levert het ook een bijdrage aan een vrolijke en levendige wijk.

Dankzij een bijdrage van het wijkplatform kan Circus Prikko het hele jaar nog verder oefenen.

Wil je ook meedoen met het circus, mail dan naar m.vangalen2@chello.nl of kom eens langs op vrijdagmiddag.

                  IMG_0215  IMG_3494

Doelstelling:
Kinderen in Presikhaaf de mogelijkheid geven om kennis te maken en zich (verder) te bekwamen in circuskunsten. Circusactiviteiten bevorderen de lichamelijke, creatieve en sociale (zelfvertrouwen, samenwerking) ontwikkeling van kinderen.

Doe je mee?

Stelten lopen, jongleren, acrobatiek, bordjes draaien, diabolo’s, koorddansen, kogel lopen, clownerie; het kan allemaal bij Circus Prikko. Spelen, trucjes leren en oefenen.
En dan is er het moment waarop je kunsten aan publiek kunt laten zien.
Iets voor jou?

In iedereen zit een artiest verscholen.

 

 loop eens langs bij de Oosthof (Diagonaal,)

IMG_3569IMG_3559