Try out voorstelling: Vrouwen van Veghel voor Vrijheid 14 en 15 april

Zaterdag 6 April- Bibliotheek Schijndel

Zondag 14 april 15:00, Kindertheater literstraat 2, 5275 BV, Den Dungen   (Toegang €4,-)
Maandag 15 april 19.30 uur, Pieter Breughelhuis, Middegaal 25, 5461 XB Veghel (Toegang Gratis)

5 Mei Bibliotheek Veghel .

Binnen ‘Bevochten Brabant’ is er aandacht voor het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de levenspaden van mensen uit binnen- en buitenland elkaar gekruist en zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. 

De waargebeurde verhalen van WO II over vrouwen uit Veghel die ieder op hun eigen manier voor de vrijheid stonden,,die grondslag voor deze voorstelling zijn deels aan René zelf verteld zoals het verhaal van zijn tante en zijn vader die de oorlog beide als joodse kinderen hebben overleefd. Het verhaal van Tante Zus, verzetsheldin met schilderkist is een parel van een verhaal wat door verteld moet worden.

Ook het verhaal van Baadkaat, Paula verdiend een plaats in het collectieve geheugen van de Veghelse bevolking. Het verhaal van Roos de dochter van de Fotohandelaar Bartens uit de Molenstraat hoort er ook bij.

Vol passie en energie verleidt verhalenverteller René Hildesheim zijn publiek om zich over te geven aan de werkelijkheid van het verhaal. Hij kruipt in de huid van zijn personages, brengt hen tot leven en staat letterlijk midden in zijn verhaal.

René Hildesheim is een ervaren verhalenverteller, hij maakte eerder voorstellingen als ‘koffers die verhalen ‘, ‘Van de Zee en Maan’ en ‘Uit Logeren’. 

Ook regisseerde hij vele Theater en Circustheatervoorstellingen vaak rond historische thema’s.

De voorstelling wordt prachtig vormgeven