Workshop Stelten Lopen

https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/steltlopen-voor-de-waterengel

Steltlopen voor de Waterengel

Hans Hultermans Op: Laatste update: VEGHEL – Zo’n 10 durfallen waren donderdag present op de Noordkade. Daar gaf de Stichting Vrienden van Poehaa (circus MR Poehaa in Veghel) een workshop steltlopen. De opbrengst is voor rondvaartboot de Waterengel. Een salonboot uit 1975 die door de eigenaren Franc Speetjens en Nancy van Heeswijk ingezet gaat worden om er mensen met dementie en/of andere beperking mee rond te varen.

De Waterengel ligt momenteel voor een opknapbeurt in een hal. De 130.000 Euro die de renovatie moet gaan kosten zijn ondanks toezeggingen nog niet binnen. Vandaar dat actie ondernomen moet worden waarbij alle kleine beetjes helpen. Op 1 juni vertrok Nancy met haar hond Guus op een vlot van Den Bosch voor een tocht – via onder meer Meierijstad – naar Tilburg. Op die manier wil ze geld inzamelen voor de Waterengel.

Op een vlot naar Meierijstad

Nancy, zelf een creatieve zangeres, gaat twee weken lang niet van het vlot af en zal overleven met hulp van de omgeving. Samen met hond Guus woont zij in een tentje op het vlot waar tevens een knusse huiskamer wordt gerealiseerd. In elke gemeente die grenst aan het kanaal zal ze enkele gasten ontvangen met uiteenlopende verhalen, liederen, gedichten of bijvoorbeeld mensen uit de zorg of de doelgroep van de rondvaartboot. Zoals de circusgroep Mr. Poehaa met directeur René Hildesheim aan het roer. Hij bedacht de cursus steltlopen waar liefhebbers 10 Euro moesten betalen. De lessen werden door hen goed ontvangen. Ze hadden er veel schik in maar dachten niet dat er in de toekomst een circusact voor hen weggelegd zou zijn. 

Ondersteunen

Wie de Waterengel wil ondersteunen kan een kijkje nemen op de website www.dewaterengel.nl. Informatie is ook te vinden via de Facebookpagina van de Waterengel.