Workshops voor scholen

Workshops  Circus,Theater,Grime en Clownerie

voor school, bedrijf of vereniging of gewoon op een feest;

 

Circusdag:

In alle culturen weet men hoe circus eruit ziet. Circus biedt veel aanknopingspunten, zowel voor het leren van technieken als voor het spelen en presenteren van jezelf. Circus ben je zelf, iedereen heeft eigen kunsten. Na een dag oefenen kun je al circusartiest spelen. De bedoeling van dit project is dat kinderen via het thema circus kennismaken met zowel kunstzinnige vorming als met circustechnieken. Andere doelen van het werken met circus kunnen zijn: presenteren van jezelf, kennismaken met circusmaterialen en –technieken, stimuleren van creativiteit, stimuleren van lichaamsbeweging en behendigheid, samenwerken en komen tot een product. Onderdelen van een circusdag zijn: vooraf een korte training voor de begeleiders; start circusdag met een korte demonstratie door Circus Poehaa, circuscircuit en eindpresentatie door de deelnemers.

 Circus workshop

Een onvergetelijlke circusworkshop waarbij samenwerking centraal staat. In een paar uur tijd leert u verschillende trucs en kunsten en werkt u toe naar een spetterende voorstelling, inclusief heuse kleding en muziek. Hét moment om aan uw team de behaalde resultaten te laten zien. Door de combinatie van intensief samenwerken en uitbundige lol wordt deze vergaderbreak een echte piekervaring. Spannend, maar vooral ook erg leuk.

Circusworkshop inclusief voorstelling

De deelnemers doen 1 uur tot 2 uur circusworkshops. Daarna gaan ze rond één van de eerder geleerde technieken een circusact voorbereiden. Als ze daarmee klaar zijn, is er een piste gemaakt met een mooi doek als entree, zodat aansluitend de voor­stelling kan beginnen. Wij zorgen voor circuskleding voor de deelnemers en voor circusmuziek. De ene helft van de groep treedt op voor de andere helft en omgekeerd. De deelnemers krijgen gerichte instructie, afgestemd op de vooraf besproken doelstellingen. Veiligheid staat voorop, en iedereen leert op zijn of haar eigen niveau nieuwe circustrucs (ook de gevorderden). De circusworkshop inclusief voorstelling duurt ca. 3 uur.

 

Circusworkshop als vergaderbreak

Een korter programma is ook mogelijk zonder afsluitende voorstelling; dan zijn de deelnemers gedurende 30 of 45 of 60 of 90 minuten bezig met het aanleren van een of meerdere circustechieken. Ook hier veel afwisseling, samenwerking en plezier. Chinese bordjes is het leukste en vrijblijvendste onderdeel, jongleren is verrassend, en acrobatiek is ook confronterend.
Iedereen kan meedoen
Lenig of sportief zijn is geen vereiste. Ook een hoge leeftijd of blessures vormen geen belemmering voor deelname aan het programma. Het instapniveau is laag, de activiteiten zijn uitdagend, moeilijk genoeg en zeker niet kinderachtig. Het aanbod is zó gevarieerd dat er voor iedereen een favoriete techniek bij zit. Tijdens de trucs en capriolen laten deelnemers hun vastgeroeste rolpatronen en groepscodes even varen. Achteraf staat u ervan te kijken wat u allemaal heeft durven laten zien: technisch, theatraal, en vooral iets van uzelf, aan elkaar.

 

Circus in de vergaderruimte

Als vergaderbreak kan deze circusworkshop ook in de vergaderruimte uitgevoerd worden:

Deze workshop is mogelijk op alle inspiratie-locaties of op een locatie naar eigen keuze.

 

9783984602_c21d40847d

 

 • Circus projecten VOOR HET BASISONDERWIJS

 • Circusdag
 Bij een circusdag maken de leerlingen kennis met alle circusonderdelen, zoals jongleren, acrobatiek, diabolo, koorddansen en loopkogels. Daarna kiezen ze een favoriet onderdeel en bereiden daarmee een act voor. 
De circusdag wordt afgesloten met een voorstelling door Circus Poehaa waarin de leerlingen meedoen.
Voor iedere tien leerlingen is een volwassen begeleider (docent/ouder) nodig. De circusdag wordt voorafgegaan door een instructie-training waarin de medewerkers uitleg krijgen over de circustechnieken.
  Meer informatie
Al onze projecten zijn op maat samengesteld. Neem vrijblijvend contact met ons op om verdere mogelijkheden te bespreken
 • Circus uit de kistHet circustheaterproject Circus uit de Kist duurt meerdere weken en de hele school kan er aan meedoen. Dit uitgebreide circusproject wordt afgesloten met een voorstelling door de hele school. 

Het project bestaat uit een aantal onderdelen:
- Een circusvoorstelling als start van het project voor de leerlingen
- Een circuscircuit waarin alle leerlingen kennis maken met de verschillende circustechnieken. De uitvoering hiervan gebeurt door ouders en leerkrachten, Circus Poehaa begeleidt hen daarbij.
- Drie lesmappen met opdrachten die leerkrachten zelfstandig per klas kunnen uitvoeren.
- Een instructie-training voor leerkrachten/ docenten en medewerkende ouders, voorafgaand aan het project 
- Circusmaterialen waarmee de leerlingen kunnen werken gedurende het project 
- Regie van de voorstelling waarbij alle ouders kunnen komen kijken. 

De school kan het project net zo groot maken als ze wil, met allerlei aanvullende activiteiten, inzet van de eigen mogelijkheden en deskundigheid. Dit project levert een onvergetelijke gebeurtenis op die ideaal is om bijvoorbeeld een jubileum mee te vieren.Het circustheaterproject Circus uit de Kist duurt meerdere weken en de hele school kan er aan meedoen. Dit uitgebreide circusproject wordt afgesloten met een voorstelling door de hele school. 

Het project bestaat uit een aantal onderdelen:
- Een circusvoorstelling als start van het project voor de leerlingen
- Een circuscircuit waarin alle leerlingen kennis maken met de verschillende circustechnieken. De uitvoering hiervan gebeurt door ouders en leerkrachten, Circus Poehaa begeleidt hen daarbij.
- Drie lesmappen met opdrachten die leerkrachten zelfstandig per klas kunnen uitvoeren.
- Een instructie-training voor leerkrachten/ docenten en medewerkende ouders, voorafgaand aan het project 
- Circusmaterialen waarmee de leerlingen kunnen werken gedurende het project 
- Regie van de voorstelling waarbij alle ouders kunnen komen kijken. 

De school kan het project net zo groot maken als ze wil, met allerlei aanvullende activiteiten, inzet van de eigen mogelijkheden en deskundigheid. Dit project levert een onvergetelijke gebeurtenis op die ideaal is om bijvoorbeeld een jubileum mee te vieren.
 • Al onze projecten zijn op maat samengesteld. Neem vrijblijvend contact met ons op om verdere mogelijkheden te bespreken.
  vorige pagina
 • PROJECTEN VOOR HET BASISONDERWIJS

 • Circus – Arts 
Circus Poehaa heeft ruime ervaring in het opzetten van multiculturele activiteiten en wijkprojecten. Het Streetcircus en ‘In de piste de wereld rond’ zijn voorbeelden van multiculturele en multidisciplinaire kunst- en belevingsprojecten die Circus Poehaa heeft opgezet voor verschillende wijken in Arnhem en Nijmegen. De projecten zijn bedoeld om kinderen en jongeren op creatieve wijze te betrekken bij hun wijk. Speciaal voor de Brede School biedt Circus Poehaa in de regio Gelderland projecten aan die in de school beginnen en doorlopen in een cursus na schooltijd. Uiteindelijk kunnen deze resulteren in een zelfstandige Streetcircusgroep die op wijkniveau verder gaat. 
Al onze projecten zijn presentatiegericht, dus van begin tot eind een feest voor deelnemer en toeschouwer.
  Meer informatie
Al onze projecten zijn op maat samengesteld. Neem vrijblijvend contact met ons op om verdere mogelijkheden te bespreken.
 •  VOORTGEZET- en HOGER ONDERWIJS

 • Circusdag
Circusproject voor 1 dag.
  Het Culture-circus(vmbo)
Circus is de plek voor vermenging van verschillende jongerenculturen: rap, breakdance, acro, capoeira, muziek, impro-theater, jongleren, enzovoort.
  Workshops en lessenseries
Medewerkers van Circus Poehaa verzorgen regelmatig lessenseries bij verschillende scholen en opleidingen.
 • Multi culti projecten 
Dag- of weekprojecten.
 • Teambuilding 
Voor iedereen die in zijn beroep met kinderen, jongeren of volwassenen werkt.
  Meer informatie
Neemt u vrijblijvend contact met ons op om verdere mogelijkheden en wensen te bespreken.
 • Multi culti – projecten voor het voortgezet onderwijs
  Deze trajecten zijn geschikt voor de hele school:
 • * Het Streetcircus: Circusgroepen in combinatie met andere eigentijdse straatkunsten. Cicus Poehaa i.s.m. diverse instanties
* In de piste de wereld rond: een multicultureel circus-schoolproject. Met acts vanuit landen over de hele wereld. Circus Poehaa i.s.m. het SOM Nijmegen.
  Dit zijn voorbeelden van multiculturele en multidisciplinaire kunst- en belevingstrajecten die Circus Poehaa heeft opgezet voor verschillende wijken in Arnhem en Nijmegen. De trajecten zijn bedoeld om kinderen en jongeren op creatieve wijze te betrekken bij hun wijk. 
Al de trajecten zijn presentatiegericht, dus van begin tot eind een feest voor deelnemer en toeschouwer.
  Meer informatie
Al onze projecten zijn op maat samengesteld. Neem vrijblijvend contact met ons op om verdere mogelijkheden te bespreken.
  terug naar vorige pagina

PROJECTEN VOOR HET VMBO

Het Culture-Circus is de plek voor vermenging van verschillende jongerenculturen: rap, breakdance, acro, capoeira, muziek, impro-theater, jongleren, enzovoort. 
Voor vmbo-opleidingen heeft Circus Poehaa een circusmodule ontwikkeld waar de leerlingen al deze kunsten tegen kunnen komen. Naast techniek wordt veel aandacht besteed aan theater, presentatie en samenwerking. De leerlingen leren elkaar positieve feedback te geven. 
Aan het eind kunnen ze zichzelf presenteren in een circus-, dance- of theateract.
Meer informatie
Neemt u vrijblijvend contact met ons op om verdere mogelijkheden en wensen te bespreken.
vorige pagina

PROJECTEN VOOR HET VOORTGEZET- en HOGER ONDERWIJS

Workshops en lessenseries
Medewerkers van Circus Poehaa verzorgen regelmatig lessenseries circus bij verschillende opleidingen. Meestal zijn dat algemene circustechnieklessen, waarin de leerlingen kennis maken met jongleren, acrobatiek, balanceren, andere circustechnieken en theatervaardigheden. 
De lessenserie wordt afgesloten met een voorstelling/ presentatie door de leerlingen.
Desgewenst kunnen speciale vaardigheden extra aandacht krijgen, zoals: ‘hoe begeleid je de activiteiten met kinderen, klanten?’ en ‘hoe besteed je aandacht aan de presentatie?’
Meer informatie
Neemt u vrijblijvend contact met ons op om verdere mogelijkheden en wensen te bespreken