Educatie

jb05_Zomercircus201101_1

Mister Poehaa initieert en participeert in diverse projecten, als organisator, of in samenwerking met anderen.

Dit overzicht van actuele projecten geeft een beeld van onze huidige activiteiten. U kunt op de projectomschrijving klikken om meer informatie over het betreffende project te zien. In ons portfolio vindt u de reeds afgeronde projecten.

 

IMG_3494IMG_0207IMG_3498

 

Teambuilding ; Thema vijf ballen in de lucht !

Hoe organiseer je werk, hobby en privé,? Hoe houd je de drie ,vier of vijf ballen in de lucht die jouw leven vormen. En hoe ga je om met een bal die valt .
Deze” vijf ballen “zijn de leidraad voor onze teambuilding activiteit .

 

Vlieg door het leven aan de trapeze van het succes
lopend over het koord van geluk!
Jonglerend met liefde, werk,  en er mogen zijn .
Balancerend op een wereldbol ,met kennis ,intuitie en vertrouwen .
Vijf ballen of meer,hoe houdt je ze in de lucht?
Bal 1 Onderdeel balans .
In deze workshop staan rust en balans centraal. Daarom begint de workshop met yoga en pilates om zo te werken aan rust en balans bij de deelnemers. Dit is meteen een mooie opwarmer voor de circustechnieken waarmee we aan de slag gaan: koorddansen .
Hoe rustiger en beter in balans de deelnemers zijn, hoe beter het gaat met deze circustechnieken.Bal 2. Onderdeel presenteren.
Voor een groep staan en een boodschap verkondigen is voor de meeste mensen een spannende aangelegenheid. Hoe ga ik staan, wat moet ik zeggen.
Door jezelf te presenteren in een splinternieuwe zelfgemaakte circus act, krijgt presentatie een geheel nieuwe dimensie. Hoe presenteer ik mij als acrobaat, jongleur, goochelaar, koorddanser of clown?
Voor iedereen is er een passende uitdaging. De presentatie van een technische act als diabolo of eenwielfietsen is veiliger dan jezelf open en bloot presenteren als clown of goochelaar. Welke act is voor u de grootste uitdaging?

Bal 3 Onderdeel ;   Vertrouwen
Vertrouwen hebben in elkaar is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar we kunnen niet zonder, niet privé en niet op het werk. Tijdens deze workshop wordt er gewerkt aan dat vertrouwen.
Er wordt begonnen met wat oefeningen in kleine groepjes waarbij (soms letterlijk) blind op elkaar moet worden vertrouwd. Vervolgens zal er aan steeds moeilijkere acrobatische toeren worden gewerkt waarbij er volledig moet worden gerekend op elkaar.

Ook kan de workshop zich richten op dat andere vertrouwen. Het erop vertrouwen dat er iets nieuws, iets spannends kan worden getoond aan collega’s zonder bang te zijn onderuit te gaan. Anders gezegd er wordt gewerkt aan een te vertrouwen, veilige omgeving.

Bal 4 Onderdeel;   The magic of non verbal communication 

| De kracht van non-verbale communicatie, dialoog zonder woorden (circustheater)
een praktische workshop, waarin tools en vaardigheden worden aangereikt om samen te werken aan de non-verbale dialoog.
.

Bal vijf Onderdeel;  Waarom zijn wij anders?

Kom je in je werk, op straat of op reis in contact met andere culturen?
Ken je dat gevoel dat je een ander niet goed begrijpt omdat hij/zij uit een ander land komt? Omdat hij/zij dingen anders doet en beleeft dan jij? En zou je graag beter met de verschillen willen omgaan?

Hoe ziet iemand eruit ?
Welk vooroordelen heb je ? durf je deze te herkennen?
Wat begrijp je van andere culturen?

Hoe gebruik je persoonlijke eigenschappen voor  politieke doelen, uiteindelijke kom je vaak verder, met persoonlijke Human intrest , inplaats van grote statements .

Waarom is de wereld geen circustent met clowns en acrobaten in alle kleuren het geeft niet wie of wat je bent “
Afsluitende Circuspresentatie !

Als alle circusmaterialen zijn klaar gezet,
De deelnemers  kiezen wat ze het leukst  vonden en maken een eigen spetterende circusvoorstelling, waarbij de vijf ballen zichtbaar worden .
Aan het eind treden de deelnemers zelf op voor hun eigen hooggeëerd publiekje en leggen we het optreden vast  op foto of film