NATIONALE PANNENKOEKENDAG BIJ BIBLIOTHEEK VEGHEL

NATIONALE PANNENKOEKENDAG BIJ BIBLIOTHEEK VEGHEL

BIBLIOTHEEK VEGHEL

ZONDAG 19 MAART — 13:00 Geen zin in spruitjes, gebakken aardappels of salade? Kom dan op zondag 19 maart naar Bibliotheek Veghel en vier Nationale Pannenkoekendag.

 

Pannenkoekendag wordt vooral gevierd in Engeland, Australië en Amerika, maar is door Tefal en Koopmans ook in Nederland geïntroduceerd. Met Pannenkoekendag wordt het eind van de vastentijd gevierd.

 

Bibliotheek Veghel viert Nationale Pannenkoekendag op zondagmiddag 19 maart tussen 13.00 en 16.00 uur. Samen met Brownies & Downies en het circus van René Hildesheim maakt de bibliotheek er een leuke familiemiddag van. Zo kunnen kinderen tot en met twaalf jaar bij Brownies & Downies gratis pannenkoeken eten, wordt er gekleurd en hebben we een tentoonstelling van pannenkoekenrecepten. Kers op de pannenkoek zijn de diverse korte optredens in circuspannenkoekenrestaurant ‘Chez René’! Kok René zal om 13:30 en 15:00 uur een optreden verzorgen.

 

In het circuspannenkoekenrestaurant zit René bij de pakken neer. Steeds als hij probeert om eten te maken, komen er circusacts op gang. Het publiek wordt volop bij de voorstelling betrokken. Er worden koks en kelners aangesteld, klanten scharen zich rond de tafeltjes en taarten draaien rond op bordjes. Er wordt gejongleerd met eieren, fruit, worsten en kippen, kelners halen acrobatische toeren uit om tafels te dekken en er worden pannenkoeken gebakken op echt vuur.

 

Heb je honger gekregen? Kom dan op zondag 19 maart tussen 13.00 en 16.00 uur naar de bibliotheek en laat je verrassen!