Vertel voorstelling 14 September; Van Horen Zeggen!

VOORSTELLING ‘VAN HOREN ZEGGEN’

BIBLIOTHEEK VEGHEL
14 SEPTEMBER — 19:00

In aanloop naar de bevrijdingskermis geeft theatermaker René Hildesheim op donderdag 14 september een speciale voorstelling in Bibliotheek Veghel. In ‘Van Horen Zeggen’ vertelt hij verhalen van mensen die opgroeiden in de Tweede Wereldoorlog.

Theatermaker en levenskunstenaar René Hildesheim uit Veghel speelt poëtisch verteltheater met minimale middelen. Hij bewerkte verhalen van mensen die kind waren in de Tweede Wereldoorlog tot prachtige scènes. Veel van deze verhalen spelen in de regio Veghel, Eindhoven en het grensgebied. Zo is er een verhaal over een bom die dwars door het ledikantje van Roos uit de Molenstraat in Veghel ging. En over twee geliefden aan beide zijden van de Nederlands-Belgische grens. Behalve eigen teksten, gebruikt René onder meer een gedicht van Sjoerd Kuyper en het dagboek van Anne Frank. Ondanks dat het een zwaar onderwerp is, heeft hij een luchtige toon. Hildesheim ontroert en laat bezoekers ook nadenken.

De voorstelling ‘Van Horen Zeggen’ is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en vindt plaats in het cultuurcafé van de bibliotheek. De aanvang is om 19.00 uur; einde rond 20.30 uur. Na afloop is er koffie en thee. Een kaartje kost € 5,00 voor leden van de bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden en is verkrijgbaar aan de balie van de bibliotheek of via de website.